Entradas

Mostrando entradas de marzo, 2021
Amb el pas del temps, el valor que se li dona als humans ha canviat radicalment. Segons Douglas Rushkoff, a conseqüència de l'avanç i popularitat del món tecnològic, els humans som valorats per les dades i informació que posseïm. A més, Douglas defensa la necessitat de tornar uns anys arrere, i deixar de costat el món tecnològic, amb la finalitat de ser valorats pels nostres ideals, valors i creativitat.

MARC DE COMPETENCIA DIGITAL DOCENT

El marc de competència digital docent de l'INTEF és una eina que serveix per a avaluar i millorar les competències digitals del docent. Així mateix, explica els coneixements i habilitats que ha de tindre tot docent per a ser competent en el marc digital, contribuint així a una millora en la qualitat d'ensenyament. A més, aquest marc està dividit en 5 àrees, on es descriuen cadascuna de les competències digitals: 1. Àrea la Informació i Alfabetització: Competéncies relacionades amb la cerca, organització i avaluació de la informació de les xarxes. 2. Àrea de la Comunicació i Col·laboració: Capacitat de compartir recursos i informació i de treballar amb altres persones a través d'un context digital. 3. Àrea de la Creació de Continguts Digitals: Aquesta área fa referència a la capacitat de crear contiguts i drets d'autor i llicències en un context digital 4. Àrea de la Seguretat: Competéncies relacionades amb la protecció d'informació i dades personals, amb un ús respo

ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES TIC

 En la primera sessió realitzem una presentació de l'assignatura i del tema 1, anomenat origen i evolució de les TIC. Parlem de com ha anat creixent i millorant el món de la tecnologia des dels seus inicis.